Kun kaipaat uusia näkökulmia, kannustajaa, kuuntelijaa, keskustelukumppania… Saavuttaaksesi unelman, tavoitteen.

Mitä ratkaisukeskeinen lyhytterapia on?

Ratkaisukeskeinen lyhytterapia on aktiivinen, tavoitekeskeinen ja tulevaisuusorientoitunut valmennusmuoto, jonka tavoitteena on parantaa toimintakykyä, auttaa voimaantumaan ja löytämään keinoja saavuttaa tavoitteet.

Pääpaino on ongelmien ja syiden etsimisen sijaan ratkaisussa. Ensisijaisena lähtökohtana ovat asiat ja tapahtumat, jotka tukevat ja toimivat elämässä juuri tässä hetkessä. Tarvittaessa voi menneisyyden kokemusten läpikäynti olla hyödyksi selviytymiskeinojen löytämiseksi ja voimavarojen lisäämiseksi.

Lyhytterapiassa korostuu hyväksi havaittujen, toimivien ja positiivista virettä lisäävien asioiden ylläpitäminen. Omien vahvuuksien kartoittaminen ja niiden hyödyntäminen sekä ratkaisukeskeistä lähestymistapaa tarjoavien työvälineiden käyttäminen ovat osa valmennusta. Ratkaisukeskeiset harjoitukset ovat osoittautuneet toimivan monissa eri tilanteissa, mm. motivaation kasvattamisessa, ongelmanratkontataitojen kehittämisessä, muutostilanteissa; tilanteissa, kun toivo ja usko onnistumisesta on hiipunut.

Lyhytterapiassa ”kiiruhdetaan hitaasti” ns. pienin askelin rakentaen siltaa kohti tavoitetta.

Kenelle lyhytterapia sopii?

Lyhytterapia sopii kaikille ja siihen sisältyvän valmentavan otteen ansioista se kuuluu jo monen arkeen siinä missä fyysinen harjoittelukin. Terapiassa käyminen on itsestä huolehtimista ja kokonaisvaltaista hyvinvointia ajatellen tärkeää.

Lyhytterapiaan tullaan useista syistä, joita voivat olla yksinäisyys, kuuntelijan tai keskustelukumppanin puuttuminen, työuupumus, ahdistus, addiktio, huono itsetunto, ihmissuhdeongelmat, tarve käsitellä menneisyyttä, tai vain jutella.

Tämä valmentava ja vuorovaikutteinen käsittelytapa sopii myös hetkiin, kun kaipaa kannustusta tai vaihtoehtoista näkemystä. Tällainen tilanne voi tulla vastaan esim. silloin, kun työsuhde päättyy, uusi ura tai opiskelupaikka on etsinnässä tai unelmat ovat kadonneet.

Ratkaisukeskeinen lähestymistapa soveltuu myös työyhteisöjen hyvinvoinnin kehittämiseen ja organisaatioiden pulmatilanteisiin liittyvien kysymysten ratkaisemiseen.

Lyhytterapialla voidaan siis edistää kokonaisvaltaista hyvinvointia, jolloin se sopii sen aktiivisen etenemistavan ansiosta myös edesauttamaan fyysistä voimaa vaativan tavoitteen saavuttamista.

miten terapiaan pääsee?

Ratkaisukeskeinen lyhytterapia on ns. matalan kynnyksen terapiaa - valmennusta, johon pääsee varaamalla ajan. Lyhytterapia ei ole Kela-tuettua, siihen päästäkseen ei tarvitse diagnoosia tai lähetettä. Omasta työterveyshuollosta kannattaa kuitenkin kysyä tukea terapiakäynteihin, sillä lyhytterapia on jo muutamissa taloissa otettu osaksi työhyvinvoinnin kehittämistä ja jaksamisen ylläpitämistä.

Lyhytterapiassa tapaamisten aikana käydyt keskustelut ovat luottamuksellisia, niitä ei tallenneta. Lähtötilanne ja tavoitteen laajuus vaikuttavat käyntikertojen määrään, muuta yksikin käyntikerta voi jo käynnistää positiivisen muutoksen.

Hinnat

Yksilöterapia 60 min. EUR 89 (sis. alv.)

Yksilö-/Pariterapia 90 min. EUR 118 (sis. alv.)

Opiskelijat ja työttömät -20 % (varaudu esittämään todistus).

Varausehto:

Peruutuksen on tapahduttava viimeistään 24h ennen varattua aikaa. Peruuttamattomista tai alle 12h varauksen alkua tehdyistä peruutuksista veloitetaan 50 % palvelun hinnasta, jollei tilalle tule uutta varausta.